Dětské odpoledne s hasiči – již po devatenácté.

08.06.2011 10:45

V sobotu 4. června 2011 uspořádal Sbor dobrovolných hasičů v Obřanech společně se zastupitelstvem MČ a s 36. skupinou Českého červeného kříže „Dětské odpoledne“.

První návštěvníky letošní akce přivítala starostka naší MČ paní Ing. Klára Liptáková, která také popřála dětem hodně štěstí při soutěžích. Jako v předešlých 18ti letech i tentokrát byly pro dětské návštěvníky připraveny soutěže, kde si mohly vyzkoušet dovednost, zručnost i svoje vědomosti.

Mezi tradičními soutěžemi ani letos nechybělo oblíbené hašení „požáru“ nebo „hasičská tutovka“. A zájemci si, také jako vždy, mohli zblízka prohlédnout hasičskou techniku a vybavení. Drobných hraček a cukrovinek na výměnu za žetony, získané při soutěžích, bylo také dost, a to díky tradičním přispěvovatelům z řad členů i z řad příznivců našeho sboru a také díky naší MČ, která schválila finanční příspěvek na tuto akci.

Protože sobotní tropické počasí lákalo spíše ke koupání než k soutěžení, byla návštěvnost trošku menší než v minulých letech. Celkem navštívilo letošní dětské odpoledne144 dětí ( 76 děvčat a 68 chlapců) se svými rodiči. Ale kdo přišel, určitě nelitoval. Usměvavé tváře dětí vybírajících si odměny za žetony nebo pohled na dítě radostně svírající vyhranou hračku, byly jistě nejlepší odměnou pro všechny, kteří dětské odpoledne pomáhali připravit a realizovat. A jen pro zajímavost: na přípravě a realizaci této akce se podílelo 25 členů hasičského sboru, 9 mladých hasičů a 6 členek ČČK.

Věříme, že se letošní dětské odpoledne všem dětským i dospělým návštěvníkům líbilo a že nás navštíví i příště.

 

SDH Brno - Obřany

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena