Memoriál Josefa Hladila

26.08.2009 21:27
Vážení kolegové hasiči.

 

Na našich stránkách uveřejňujeme pozvánku na letošní ročník soutěže hasičské všestrannosti.

V této souvislosti bych Vás rád seznámil se vznikem a historií této soutěže.   

 V roce 2006 se několik nadšenců našeho sboru rozhodlo zorganizovat soutěž, která by byla jiná než tradiční požární sport a „pokukovali“ po modifikacích disciplín TFA.

Myšlenka, uspořádat takovouto soutěž nás napadla již dříve, ale pořád se ji nedařilo uskutečnit, ať již pro nedostatek času nebo pro nedostatek obětavých lidí.

Až tedy v roce 2006 se konečně podařilo překonat všechny tyto překážky a soutěž uskutečnit. A hned napoprvé jsme zaznamenali docela slušný zájem. A kupodivu jsme nemuseli čelit žádným závažným

stížnostem. Jediné na co si tenkrát někteří závodníci stěžovali, byla délka, respektive krátkost, tratě. Některým by vyhovovala trať delší, aby mohli více rozvinout svoje schopnosti.

Do I. ročníku této soutěže se přihlásilo 35 mužů a 1 odvážná žena. Díky zastupitelstvu naší městské části jsme sehnali finanční podporu, něco jsme přidali i z naší pokladny, takže jsme mohli soutěžící potěšit nejen diplomem, ale i poháry a věcnými cenami.

Když v prosinci roku 2006 opustil nenávratně naše řady nejstarší a zasloužilý člen Josef Hladil, odhlasovali jsme na výroční valné hromadě, aby se další ročníky soutěže konaly i jako jeho memoriál.

V roce 2007 se II. ročníku této soutěže zúčastnilo již 57 soutěžících. Většinu tvořili členové brněnských dobrovolných jednotek, ale přihlásili se i dobrovolní hasiči ze vzdálenějších míst Moravy a soutěže se také zúčastnilo i 6 hasičů z povolání - příslušníků HZS JmK.

Ve III. ročníku byl sice počet závodníků o něco menší, jen 42 (z toho 3 ženy), ale i to byl zájem, který nás potěšil a i povzbudil. Opět jsme díky zastupitelstvu naší městské části sehnali finanční podporu, a opět jsme něco přidali i z naší pokladny, takže jsme zase mohli soutěžící odměnit poháry a věcnými cenami.

Samozřejmě jsme se v každém ročníku snažili zohlednit podněty a připomínky účastníků a tím snížit počet negativních reakcí. Možná se Vám bude naše soutěž zdát jen jako „slabý odvar“ soutěží TFA, ale každý ze závodů TFA má svá specifika a vždy jde o překonávání a přenášení nejrůznějších překážek a údery těžkým kladivem do trenažéru v plné zásahové výbavě. Vše má simulovat náročné podmínky při reálných zásazích.

Pokud přijmete naše pozvání a letošní ročník navštívíte, můžete sami posoudit, zda se nám tato soutěž povedla či nikoliv.

Zájemcům o účast rádi zašleme podrobnosti (pravidla, nákres trati, přihlášku atd.). Stačí nás kontaktovat pomocí e-mailu: z.vysinka@centrum.cz, nebo telefonem na č. 724 147 846.

V případě, že nebudete chtít soutěžit, přijďte se alespoň podívat, protože cílem naší soutěže není jen zdravé soutěžení, ale i přátelské setkání hasičů, vzájemná výměna zkušeností a hlavně příjemně strávené odpoledne

 

Za organizační štáb soutěže:

Zdeněk Vyšinka

Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena