Memoriál Josefa Hladila - 10. ročník - 12. září 2015

14.09.2015 13:17

Vyhlášením výsledků, předáním pohárů, medailí a věcných cen, vyvrcholil v sobotu jubilejní 10. ročník Memoriálu Josefa Hladila, soutěže hasičské všestrannosti „O pohár MČ Brno – Maloměřice a Obřany“.

Do letošního ročníku se přihlásilo 35 závodníků, včetně 4 žen. Tito závodníci reprezentovali šestnáct SDH z okresů Brno - město, Brno – venkov, Blansko, Vyškov a Vsetín.

Závodníci, nastoupení před zahájením soutěže, si vyslechli úvodní slovo starosty sboru Josefa Vinklárka, který je přivítal,  přiblížil jim historii soutěže a osobu bratra Josefa Hladila. Všechny přítomné pozdravili i naši hosté, a to starosta naší městské části (mimo jiné i jednatel našeho SDH) pan Vlastimil Břicháček a starostka krajského sdružení hasičů Jihomoravského kraje Zdeňka Jandová.

Po úvodních slovech a zdravicích byli závodníci ještě podrobně seznámeni s pravidly soutěže a po kontrole připravenosti trati byl, prvním startovním výstřelem, jubilejní  10. ročník zahájen.

Díky zodpovědnému přístupu jednotlivých závodníků, kteří byli připraveni ke startu tak, jak měli,  a díky rozhodčím a jejich pomocníkům, kteří připravovali disciplíny pro další pokus, proběhla soutěž bez zbytečných zdržení a přítomní diváci uvítali, že se na trati bylo pořád na něco dívat. K všeobecnému zájmu přispělo i komentování dění na trati, které bravurně zvládl Aleš Doubek z SDH Brno – Soběšice.

Př závěrečném nástupu byly soutěžícím, kteří se umístili na předních místech předány poháry, medaile a věcné ceny, které věnoval náš sbor, a na které přispěla naše městská část. Ceny předal starosta sboru společně se starostou MČ, starostkou KSH JmK a vnučkou Josefa Hladila – Romanou Hladilovou.

Letošní ročník vyhrál a pohár MČ tím získal  Martin Gruber z SDH Brno – Královo Pole. Medaile a věcné ceny obdrželi i vítězové jednotlivých kategorií a připraveným pohárem byl také odměněn nejstarší účastník soutěže, 66letý Josef  Koňařík z družebního SDH Karolinka – Stanovnice.

K příjemné atmosféře celé akce, která se obešla bez  protestů a větších zdržení, jistě přispělo i pěkné podzimní  počasí, takže doufáme, že všichni účastníci od nás odjížděli spokojeni.

Na závěr bych rád poděkoval všem závodníkům za účast, a jsem velmi rád, že nenaplnilo proroctví našich, dnes již bývalých, členů, kteří tvrdili, že soutěž bude mít čím dál menší účast.   

Rád bych také poděkoval těm členům našeho sboru, kteří pomáhali při přípravě, průběhu a i po skončení soutěže. Jen oni totiž vědí kolik věcí bylo potřeba připravit, před soutěží nanosit na trať a po soutěži opět odklidit. Jako velitel sboru jsem rád, že náš sbor má členy, na které je možno se stoprocentně kdykoliv spolehnout.

Ještě jednou všem děkuji za účast a za pomoc, a věřím, že se sejdeme při příštím ročníku této soutěže.

Zdeněk Vyšinka

FOTOGALERIE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena