MÓÓÓC VĚCÍ ANEB TETRIS CHALLENGE

01.10.2019 08:00

Určitě si každý někdy položil otázku, co vlastně hasiči a policisté v těch autech vozí. Co tam mají a kolik se tam toho vejde. Zodpovědět tuto otázku se letos v září pokusili policisté ze švýcarského Curychu, kteří jako první nafotili svoje vybavení a rozjeli tak originální projekt nazvaný Tetris challenge.

Ten v současné době válcuje internet, protože do výzvy se zapojili nejen policisté ale i hasiči, záchranáři, armáda a další nadšenci z celého světa. A tak i my Hasiči Brno-Obřany jsme v rámci údržby techniky a výcviku na našem dvoře vytáhli podstatnou část "krámů" z naší cisterny a sestavili profil nejdůležitějšího vybavení včetně posádky.
Na přiložené fotografii můžete vidět to hlavní, co obsahuje naše cisternová automobilová stříkačka na podvozku MAN, se kterou vyjíždíme k událostem různého typu a tomu odpovídá i výbava. Je koncipována tak abychom sebou měli, co potřebujeme to znamená především hadice a armatury na hašení, nářadí ruční i hydraulické na rozebírání konstrukcí, žebříky, elektrocentrála, světla, přetlakový ventilátor, plovoucí a kalové čerpadlo, vzduchové dýchací přístroje, nosítka, zdravotnické vybavení - no prostě móóóc věcí.
Všechny ty věci musí posádka v počtu 1 + 5, tj. velitel + strojník + 4 hasiči (v naší terminologii jsou hasiči označeni čísly 1 - 4 a podle tohoto zařazení pak plní úkoly) umět ovládat.
Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena