NAŠI HASIČI POMÁHALI STAVĚT ZÁLOŽNÍ NEMOCNICI

12.11.2020 08:00

V letošním roce všichni čelíme celosvětové pandemii COVID-19 a především záchranné složky se podílejí na jejím zvládání. I pro nás, dobrovolné hasiče, v této situaci vyvstaly nové úkoly. Kromě běžných zásahů a činností tak provádíme další potřebné práce spojené právě s pandemií. Jedná se o rozvoz ochranných prostředků, dekontaminaci a očistu materiálu a další. Vše je o to složitější, že je nutné dodržovat daná hygienická opatření.

Spolu s dalšími jednotkami dobrovolných i profesionálních hasičů jsem tak v minulém týdnu pomáhali s budováním provizorní tzv. „Polní nemocnice", která se staví v areálu Brněnského výstaviště, konkrétně v pavilonu „G". Akce proběhla 6. - 7. listopadu 2020 a zúčastnilo se jí přes 80 hasičů. Jejich hlavní činností bylo zkompletovat a umístit nemocniční lůžka přivezená ze skladu státních hmotných rezerv, lůžka byla po sestavení vydezinfikována a dle pokynů zdravotnického personálu umístěna do části pavilonu G2. Nemocnice je nyní kompletně připravena k použití.
Název "polní" v tomto případě představuje skutečně jen název. Kdo by si totiž představil onu klasickou „Polní nemocnici" známou například z oblíbeného seriálu MASH, ten by byl překvapen, jak je nová „polní" moderní. Žádné stany ani blátivé chodníky, ale velké prostory výstavní haly. Pavilonu je rozdělen na oddělení a kóje jako v klasické nemocnici- I když je vše napojeno na rozvod elektrické energie jsou pro případ výpadku nachystány i záložní dieselové agregáty.
 
Doufejme ale, že tuto provizorní nemocnice nebudeme potřebovat!
 
 
Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena