Soutěž hasičské dovednosti Vranov 2009

31.10.2009 21:15

  V sobotu 17. října 2009 se družstvo, složené ze členů naší jednotky zúčastnilo třináctého ročníku soutěže hasičské dovednosti „ O putovní pohár starosty Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska“.

Soutěž hasičské dovednosti je koncipována tak, že soutěžící družstva projíždějí po uzavřené trati a na šesti stanovištích plní jednotlivé disciplíny soutěže, u nichž se hodnotí čas a správnost provedení. Disciplíny víceméně simulují situace, se kterými se hasiči mohou setkat u opravdového zásahu, jako například odstranění překážky z cesty, vyproštění zraněné osoby a poskytnutí předlékařské pomoci nebo utvoření hadicového vedení a zásah vodou. Součástí soutěže jsou i testy z odborných znalostí, a protože soutěžící hasiči musí absolvovat celou soutěž ve výstroji a výzbroji předepsané pro zásah, je první soutěžní disciplínou rychlé a správné ustrojení do této zásahové výstroje.

V silné konkurenci 17ti družstev (kategorie cisternových stříkaček) z jednotek sborů dobrovolných hasičů okresů Brna – města, Brna-venkova a Blanska obsadilo naše družstvo 12. místo.

Naši jednotku reprezentovali: Vladislav Kvapil, Radek Vyšinka, Petr Pospíšil, Radek Doležal, Jan Přikryl a Jiří Müller.

 

Zdeněk Vyšinka

Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena