Přátelská návštěva

21.07.2010 10:53

V sobotu 3.července 2010 se, za ranního chládku, vydalo osm členů našeho sboru na návštěvu hasičských přátel ve Stanovnici v okrese Vsetín. Hasičský sbor ve Stanovnici, se kterým nás pojí 14ti leté přátelství, nás již tradičně pozval na svůj „Hasičský den“. Na pozvánce byla na programu tohoto „dne“ soutěž v modifikaci disciplín TFA, u nich příznačně nazvaná : „O najpevnějšího hasiča zpod hřebeňa Javorníka“ a také netradiční soutěž v  požárním útoku.

 Protože jsme se letos rozhodli, že se obou soutěží zúčastníme, napjatě jsme očekávali, co nás čeká. Při příjezdu následovalo tradiční vřelé přijetí od hostitelů, ale na dlouhé povídání nebylo zatím moc času, protože jsme se chtěli, co nejdříve, seznámit s nástrahami letošní tratě. Snad bude z připojeného obrazového materiálu patrné, že si pořadatelé dali práci a trať připravili více než pečlivě. Jak se ukázalo, překážky na trati a parné počasí, které panovalo, prověřily nejen dovednost soutěžících, ale i jejich fyzické síly. Po slavnostním nástupu se na start závodu postavilo 33 závodníků - mužů a 6 odvážných žen. Výsledky můžete shlédnout v přiložené výsledkové listině.                                                                                                                                                            Pět soutěžících z našeho sboru, z nichž někteří soutěžili vůbec poprvé, v soutěži obstálo, a jejich výsledky jsou, alespoň dle mého mínění, odpovídající silné konkurenci a jejich možnostem.

 Jak jsem již uvedl výše, přihlásili jsme se i do soutěže v požárním útoku, která byla pojata poněkud odlišně od obvyklého požárního sportu. I zde jsme celkem obstáli, i když výsledek nebyl příliš oslnivý (z pěti družstev jsme skončili pátí).

 Při vyhlašování výsledků se ukázalo, že pořadatelé a naši hostitelé, mají již tradičně připraveno mnoho cen a upomínkových dárků pro všechny soutěžící, takže nikdo neodcházel s prázdnou. Také my jsme, při této příležitosti, předali hostitelům malý dárek a tím jsme, alespoň symbolicky, poděkovali za pozvání a přátelské přijetí.

 A teprve nyní, po všech oficiálních záležitostech, mohlo dojít (a také došlo) k dalšímu bodu programu hasičského dne, a to k volné zábavě. Teprve nyní jsme si mohli v klidu popovídat s přáteli o všem, co se od našeho posledního setkání událo. A protože toho nebylo málo, tak se povídání v družné atmosféře protáhlo až do pozdních večerních hodin. V neděli ráno jsme trošku pomohli našim hostitelům s úklidem po soutěži a po té jsme se vydali na cestu domů. S sebou jsme si odváželi nejen dárky a ceny, ale jako vždy i spoustu milých a příjemných zážitků.

 

Zdeněk Vyšinka

vysledkyStanovnice2010_.xls (686,5 kB)

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena