Tábor mladých hasičů 2012

23.08.2012 22:18

Tábor mladých hasičů – Kunčina ves 30.7. – 10.8 2012

Několik velice odvážných členů našeho oddílu mladých hasičů odjelo na 12 dní na letní tábor do Kunčiné vsi. Na tábor jsme jeli s kolegy z Vinohrad, kteří jej pořádali.

 Tábořiště bylo ukryto na malé louce v lese - prostě taková samota. Žili jsme těch několik dní v souladu s přírodou…

První večer k nám na tábor zavítali dva pánové – profesor a jeho pomocník. Chtěli nám ukázat, jak si vesele cestují v čase, ale když nám chtěli předvést stroj času, tak se jim rozbil. Od té doby se děti probouzeli každý den v jiné době. Navštívili jsme tak: středověké klání, westernový bál, antický víceboj, přišla k nám mafie, zažili jsme stvoření světa (místo budíčku nás vzbudil velký třesk), lovili jsme dinosaury, hru pro nás připravili i mimozemšťané, v pravěku se někteří z nás naučili mluvit, šli jsme za mušketýry na zámek v Lysicích hledat přívěsky na královnin náhrdelník a poslední hrací den bylo nutno najít bájnou egyptskou pyramidu.

Každý den však bylo nutné vysoutěžit jednu runu. Bylo jich celkem deset a museli jsme podle indicií určit jejich správné pořadí. Ve správném pořadí jsme je totiž museli vkládat do panelu, který nás vrátil v čase do našeho století a do správného dne. Nakonec se to podařilo všem družstvům.

Všichni jsme se dostali do té správné ,,dnešní“ doby a mohli hrát poslední hru o poklad. Byl to jeden velký šifrovací maraton, ale zvládl se. Nakonec si každý odnesl část z pokladu…hlavně bonbony a stříkací pistole.

 

Seznam statečných účastníků:

  • Matěj Žabčík
  • Dominik Vyšinka
  • Pavel Krahulík
  • Aleš Krejčí
  • Michaela Krejčí
  • Marek Šulák
  • Ondra Vystrčil

 

Petra Vyšinková

vedoucí oddílu mladých hasičů

Zpět

Vyhledávání

© 2009 ZAP Všechna práva vyhrazena